Факти «дідівщини»: до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф

Факти «дідівщини»: до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф
У ніч на 27 січня на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі солдат-строковик Нацгвардії Артемій Рябчук з автомата розстріляв варту військовослужбовців НГУ і втік зі зброєю.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що в межах розслідування стрілянини в Дніпрі на заводі Південмаш до внутрішньої перевірки залучать поліграфологів. Про це він повідомив у Facebook у суботу, 29 січня.

Він зазначив, що «жодних замовчувань не буде». За словами міністра, якщо факти «дідівщини» або інші прояви нестатутних відносин чи інших порушень, зокрема зловживання посадовими особами своїм службовим становищем, підтвердяться, — вони понесуть покарання.

Окрім внутрішньої перевірки, де в тому числі працюватимуть поліграфологи, розслідування цього злочину проводить ДБР, — написав він, пообіцявши оприлюднити результати службового розслідування.

 

Своєю чергою Державне бюро розслідувань заявило, що шукає свідків і очевидців, які бачили нацгвардійця Артемія Рябчука, який вчинив стрілянину та вбив п’ятьох людей. Там розповіли, що слідство встановило: підозрюваний після того, як втік з місця пригоди з бойовою зброєю, ходив по житлових кварталах Дніпра біля Південмашу та намагався зупиняти автомобілі

Зупинивши один з легкових автомобілів, він наказав жінці відвести його до м. Підгородне Дніпровського району Дніпропетровської області, у житлові квартали, — заявили в ДБР.

Бюро просить громадян, які бачили в цей період Рябчука, звʼязатися за телефоном 0800−350−353 (чергова частина управління ДБР у Полтаві).

Нагадаємо, раніше з автомата Калашникова нацгвардієць розстріляв караул військовослужбовців НГУ та втік з місця трагедії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Стрілянина у Дніпрі: лікар розповів про тяжкий стан поранених (відео) Стрілянина у Дніпрі: лікар розповів про тяжкий стан поранених (відео)
В найтяжчому стані перебуває 22-річна дівчина, вона отримала три кулі.
П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено) П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено)
27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту.
Loading...
Load next