Щомісяця до пів мільйона гривень на фейкових COVID-сертифікатах: СБУ затримала лікарку

Щомісяця до пів мільйона гривень на фейкових COVID-сертифікатах: СБУ затримала лікарку
Місцева лікарка, яка у соціальних мережах агітувала всіх за вакцинацію, у реальному житті «заробляла» на фальшуванні COVID-сертифікатів.

Служба безпеки України викрила чергову схему підробки міжнародних сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 на Закарпатті. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на СБУ.

Правоохоронці встановили, що жінка працювала лікарком-інфекціоністкою Центру громадського здоров’я Закарпатської обласної ради. На партнерських умовах вона залучила до схеми знайому, яка за 30% від "доходу" шукала клієнтів, що не бажали вакцинуватись.

За 3,5 тис. грн лікарка вносила в електронну систему охорони здоров’я eHealth неправдиві відомості про вакцинацію. Крім того, вона видавала "пацієнтам" паперові COVID-сертифікати про вакцинацію без проведення фактичного щеплення. У такий спосіб зловмисниця підробляла щомісяця майже 100 медичних документів.

Обом жінкам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі вирішують питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення всіх обставин незаконної діяльності та виявлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Бізнес на коронавірусі: в Україні правоохоронці викрили чергову схему підробки ПЛР-тестів Бізнес на коронавірусі: в Україні правоохоронці викрили чергову схему підробки ПЛР-тестів
Зловмисники змовились із приватними медичними закладами і разом "якісно" підробляли результати тестів, із внесенням інформації у додаток "Дій вдома".
До 4500 грн за послугу: у Києві головлікарю оголосили підозру у підробці COVID-сертифікатів До 4500 грн за послугу: у Києві головлікарю оголосили підозру у підробці COVID-сертифікатів
У Києві оголосили про підозру головлікарю лікарні через підробку сертифікатів про вакцинацію від Covid-19.
У Києві ліквідували підпільну «типографію», де підробляли довідки про військову непридатність (фото) У Києві ліквідували підпільну «типографію», де підробляли довідки про військову непридатність (фото)
Пакет фальшивих документів оцінювали у розмірі від 800 до 2 тис доларів, в залежності від термінів їх оформлення.
Loading...
Load next