З гранатомета обстрілював українські позиції в районі Станиці Луганської: СБУ затримала бойовика

З гранатомета  обстрілював українські позиції в районі Станиці Луганської: СБУ затримала бойовика
Контррозвідка продовжує заходи із викриття і притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО.

У Луганській області затримано колишнього бойовика, який обстрілював позиції сил антитерористичної операції з автоматичного гранатомета АГС-17. Повідомляє СБУ.

Зловмисник проходив бойову підготовку під керівництвом військових інструкторів з РФ на полігоні поблизу тимчасово непідконтрольного українській владі міста Лутугине.

За даними слідства, затриманим є мешканець Лисичанська, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності. У січні 2015 року він добровільно приєднався до угруповань бойовиків. Там зловмисник отримав зброю та військову форму російського зразка.

Після курсу вогневої підготовки його призначили гранатометником одного з незаконних збройних формувань ОРДЛО. Його «підрозділ» брав активну участь у бойових діях проти українських військ у районі Станиці Луганської.

Згодом зловмисник втік з лав бойовиків через конфлікт з ватажками, які знущались над своїми підлеглими та «вибивали» з них гроші, і тривалий час переховувався від правосуддя.

Затриманому повідомлено про підозру за участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань. Також вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, перевіряється інформація щодо причетності зловмисника до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Нагадаємо, що "У нього є почуття жалю": адвокат дніпровського стрільця Рябчука вважає його потерпілим. За словами адвоката, йому поки що не відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next