"У нього є почуття жалю": адвокат дніпровського стрільця Рябчука вважає його потерпілим

"У нього є почуття жалю": адвокат дніпровського стрільця Рябчука вважає його потерпілим
За словами адвоката, йому поки що не відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.

Адвокат Артемія Рябчука Ігор Степанов вважає, що його підозрюваний може бути потерпілим. Він стверджує, що права стрільця порушували. Про це повідомляє видання "Сьогодні".

Не вважаю правильним розповідати те, про що він говорив мені та слідству, — каже Степанов. — Це може якоюсь мірою нашкодити. Відповідаючи на запитання після засідання, де обирали запобіжний захід, я сказав: все те, що він дав у своїх свідченнях, має розслідуватися в іншому кримінальному провадженні, щодо посадових осіб військової частини. Мною було подано заяву про внесення до ЄРДР даних про те, щоб було відкрито провадження за чотирма статтями КК, де я вимагаю визнати Артемія потерпілим. Можу назвати статті: 406 ("Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями". — Авт.), 408 ("Дезертирство". — Авт.), 425 ("Недбале ставлення до військової служби". — Авт.), 426 ("Перевищення військовою посадовою особою влади або службових повноважень". — Авт.). Має бути розслідувано і одне кримінальне провадження, й інше".

Як зазначив адвокат, йому ще не відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

Мені складно говорити про якесь необ'єктивне розслідування, — каже Ігор Степанов. — У понеділок я подав свої клопотання, відповіді ще не отримав. Час ще є. Але можу сказати, що моє обурення було пов'язане з тим, що ДБР звернулося до ЗМІ з проханням розшукати дівчину, яку він нібито змусив відвезти його в місто Підгородне. На мій погляд, викликати через ЗМІ людину і говорити, які вона повинна дати свідчення, – це некоректно. Відео, яке є в інтернеті, — це запис з іншої машини. Це машина, яка не зупинилася. Цю машину він зупиняє рукою, а не дулом автомата".

За його словами,  нещодавній фейк про смерть Артемія з'явився на той момент, коли він спілкувався з ним у СІЗО.

Треба віддати належне військовій прокуратурі і ДБР в тому, що вони винесли постанову про забезпечення безпеки. У нього посилена охорона для того, щоб ні він з собою нічого не зробив, ні з ним нічого не сталося, — говорить Ігор Степанов.

Він додав, що у Артемія "є почуття жалю, що все так сталося. У нього є це усвідомлення".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Стрілянина у Дніпрі:  ДБР назвало три версії стрілянини на "Південмаші" Стрілянина у Дніпрі: ДБР назвало три версії стрілянини на "Південмаші"
Слідчі Державного бюро розслідувань розглядають три версії причин, що призвели до стрілянини на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі. Версії трагедії озвучив на засіданні комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.
"Гіперскандальний оборот": Рябчук відмовився від показань щодо стрілянини на "Південмаші" "Гіперскандальний оборот": Рябчук відмовився від показань щодо стрілянини на "Південмаші"
Це сталося після того, як хлопцю зібрали кошти на приватного адвоката.
Loading...
Load next