Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили до штрафного ізолятора

Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили до штрафного ізолятора
Теймур Абдуллаєв перебуває у незаконному ув’язненні в РФ з 7 березня 2020 року.

️Громадянина України, незаконно засудженого країною-агресором РФ, Теймура Абдуллаєва знову поміщено до штрафного ізолятора, що негативно позначається на його здоров’ї.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на допис Людмили Денісової.

Адміністрація "ФКУ ИК-2 УФСИН по Республике Башкортостан" вкотре запроторила кримського татарина в одиночну камеру в підвальному приміщенні з високою вологістю та антисанітарією, продовжуючи так зване "дисциплінарне покарання", - зазначила Уповноважена ВР з прав людини.

Нагадаємо, Теймур перебуває у незаконному ув’язненні в РФ з 7 березня 2020 року. Майже весь цей час він провів у штрафному ізоляторі колонії. До загону суворих умов тримання його випускають лише на короткотривалий термін. Поки Теймур перебуває в ШІЗО, "омонівці", яких привозять до колонії, проводять у нього обшуки й викидають речі, які йому передають рідні.

Постійне утримання Теймура в ШІЗО є однією з форм фізичного та психологічного тиску, що прирівнюється до катувань, та прямо порушує статті 2 та 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод — права на життя.

Денісова наголосила, що звертається до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з тим, щоб негайно забезпечити поновлення прав Теймура Абдуллаєва: привести умови тримання у відповідність до Мінімальних правил поводження з в’язнями, а також з’ясувати правомірність поміщення в ШІЗО.

Також вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на порушення прав Абдуллаєва і посилити тиск на країну-окупанта з метою звільнення усіх бранців Кремля.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Без необхідних ліків та медичної допомоги: в українського політв'язня Ширінга погіршується стан Без необхідних ліків та медичної допомоги: в українського політв'язня Ширінга погіршується стан
Через неякісне протезування зубів український політв'язень Констянтин Ширінг відчуває нестерпний біль та змушений вживати лише рідку їжу
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next