Стрілянина у Дніпрі: ДБР назвало три версії стрілянини на "Південмаші"

Стрілянина у Дніпрі:  ДБР назвало три версії стрілянини на "Південмаші"
Слідчі Державного бюро розслідувань розглядають три версії причин, що призвели до стрілянини на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі. Версії трагедії озвучив на засіданні комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

За його словами, основною версією слідства є вчинення підозрюваним Артемієм Рябчуком злочину через нестатутні відносини. Друга версія — можливе психічне захворювання підозрюваного та його перебування у стані фізіологічного афекту. Повідомляє ДБР.

За словами Рябчука, його систематично цькували та принижували через те, що він повідомив командирам про бійку між військовослужбовцями. Підозрюваний також пояснив, що під час вчинення злочину він перебував у стані затьмарення свідомості, злості, через що, він не усвідомлював, що робив. Ці обставини будуть перевіряти під час психолого-психіатричної експертизи. У 2019 році, де він перебував 2 тижні.

Директор ДБР нагадав, що розслідування триває за низкою кримінальних правопорушень, а саме:

  • навмисне вбивство двох або більше осіб (п. 1 ч. 2 ст. 115 ККУ);
  • дезертирство зі зброєю (ч. 3 ст. 408 ККУ);
  • викрадення військовослужбовцем зброї та бойових припасів в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 ККУ);
  • бездіяльність військової влади в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 426 ККУ);
  • недбале ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 ККУ).

Олексій Сухачов розповів, що у ході допиту підозрюваний пояснив, що стрілянину він вчинив через неуставні відносини та психологічний тиск на нього з боку солдатів старшого призову, що почалось з кінця листопада 2021 року та тривало до моменту вчинення злочину.

За словами Рябчука, його систематично цькували та принижували через те, що він повідомив командирам про бійку між військовослужбовцями. Підозрюваний також пояснив, що під час вчинення злочину він перебував у стані затьмарення свідомості, злості, через що, він не усвідомлював, що робив. Ці обставини будуть перевіряти під час психолого-психіатричної експертизи.

Підозрюваний зазначив, що фізичного насильства з боку інших військовослужбовців та командирів до нього не було. Тілесних ушкоджень він не має, в стані алкогольного сп’яніння не перебував. Директор ДБР зауважив, що 3 лютого 2022 року підозрюваний змінив захисника та заявив про відмову від всіх своїх попередніх показів.

Нагадаємо, що п'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео). 27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"У нього є почуття жалю": адвокат дніпровського стрільця Рябчука вважає його потерпілим "У нього є почуття жалю": адвокат дніпровського стрільця Рябчука вважає його потерпілим
За словами адвоката, йому поки що не відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.
У МВС розповіли про стан постраждалих через стрілянину у Дніпрі (фото) У МВС розповіли про стан постраждалих через стрілянину у Дніпрі (фото)
Жанна Шарова, в яку тричі вистрілили, уже прийшла до тями.
У Дніпрі невідомий серед дня розтріляв чоловіка у центрі міста (відео 18+) У Дніпрі невідомий серед дня розтріляв чоловіка у центрі міста (відео 18+)
Посеред дня у Дніпрі на площі Соборній посеред дня невідомий застрелив 42-річного водія автомобіля Toyota Land Cruiser. Через вбивство у місті ведеться поліцейська спецоперація.
Loading...
Load next