Били руками й ногами: у ДБР повідомили про нові факти поліцейського свавілля (фото)

Били руками й ногами: у ДБР повідомили про нові факти поліцейського свавілля (фото)
Одним із напрямів роботи ДБР є викриття та притягнення до відповідальності правоохоронців, які перевищують свої повноваження і знущаються з громадян. Серед останніх таких історій — перевищення повноважень працівниками поліції у Житомирській та Запорізькій областях, а також на Київщині.

Державне бюро розслідувань розслідує факти перевищення повноважень поліцейськими у Житомирській та Запорізькій областях, а також на Київщині, повідомляє пресслужба ДБР.

Зокрема, у Київській області повідомили про підозру інспектору тактико-оперативного реагування патрульної поліції Білої Церкви, який нібито побив порушника правил дорожнього руху.

Правоохоронці вибігли зі службового авто, збили чоловіка з ніг та скрутили. Інспектор почав бити його руками та ногами по голові й тулубу, потім поліцейські надягли кайданки. На прохання чоловіка не бити його та вибачення правоохоронець не реагував і продовжував побиття,  - наголосили у ДБР.

При цьому у Житомирському районному відділенні поліції поліцейські побили 41-річного чоловіка, якого доставили у відділок для з’ясування деталей ймовірного вчинення ним дрібного хуліганства. Згодом у громадянина діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку та численні забої різних частин тіла.

Фото: ДБР

Окрім цього, у  Запоріжжі патрульні знущалися з чоловіка, якого безпідставно зупинили. Вони наказали чоловікові роздягатися. У нього не знайшли заборонених речовин, проте продовжили знущатися з нього та бити.

Вони викручували потерпілому вуха та пальці, завдавали ударів по голові, тілу, ногах. Чоловік отримав тілесні ушкодження, - йдеться у повідомленні.

Фото: ДБР

Відомо, що усі поліцейські підозрюються або обвинувачуються у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством - частиною 2 статті 365 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Читайте також
За справу взялася поліція: київська вчителька побила дитину з аутизмом ще у 2020 році (відео) За справу взялася поліція: київська вчителька побила дитину з аутизмом ще у 2020 році (відео)
Вчителька відлупцювала дитину з аутизмом на очах в інших школярів. Столична поліція переконана, що інцидент трапився близько пів року тому - у 2020 році.
Били та не годували: на Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві Били та не годували: на Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві
Злочинне угруповання з п'яти осіб викрили правоохоронці Дніпропетровської області. У ході розслідування виявилось, що зловмисники змушували людей виконувати важку роботу по догляду за тваринами, жорстоко карали їх та не платили гроші за виконану роботу.
У Києві двоє чоловіків через помсту заживо підпалили столичного безпритульного (відео) У Києві двоє чоловіків через помсту заживо підпалили столичного безпритульного (відео)
Двоє чоловіків з метою помсти жорстоко побили столичного безпритульного, згодом усвідомлюючи, що вогонь призведе до смерті та спричинить фізичні страждання, підозрювані підпалили потерпілого та покинули місце злочину.
Loading...
Load next