Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: пожежа, поранені (відео) ОНОВЛЕНО

Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: пожежа, поранені (відео) ОНОВЛЕНО
Співробітники АЕС вимагають негайно припинити вогонь.

Російські військові обстріляли енергоблоки Запорізької АЕС, виникла пожежа, — сказав представник пресслужби станції Андрій Туз.

Міський голова Енергодара заявив, що існує загроза світової безпеки.

Снаряди потрапляють поряд з ядерними енергоблоками, –  додав прессекретар Запорізької АЕС Андрій Туз в ефірі телемарафону українських каналів.

Наразі інформації про підвищення радіаційного фону немає. Пожежу намагаються ліквідувати. Енергоблоки мають перевезти в безпечний стан. Російські бойовики стріляють прямо по блоках. 

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) — атомна електростанція, розташована в степовій зоні на березі Каховського водосховища в Запорізькій області України поруч із містом Енергодар. Це найбільша в Європі й шоста у світі атомна електростанція. Вона складається з шести атомних енергоблоків по 1 млн кВт кожний.
У січні 2021 року сталась історична подія, коли Запорізька атомна електростанція вперше у своїй історії вийшла на повну проєктну потужність. Це відбулось після завершення планового ремонту 5-го енергоблоку та завдяки введенню в експлуатацію лінії електропередачі 750 кВ від ЗАЕС до підстанції «Каховська», що дозволило видати повну потужність станції 6000 МВт у енергосистему України. До введеня нової лінії потужність станції мала мережеве обмеження у 5300МВт. 

Станом на 3:20 пожежникам вдалось потрапити на Запорізьку АЕС, повідомляє голова обласної військової адміністрації Олександр Старух. 

Станом на 6:20 пожежу в учбово-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
На Донбасі бойовики чотири рази порушили режим тиші На Донбасі бойовики чотири рази порушили режим тиші
На щастя, обійшлося без втрат з української сторони.
Окупанти обстріляли пункт пропуску "Гнутове": від поранення військового ЗСУ врятував особистий жетон Окупанти обстріляли пункт пропуску "Гнутове": від поранення військового ЗСУ врятував особистий жетон
Такі злочинні дії російських окупантів вчергове підтверджують, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та відверто нехтує вимогами Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій.
Loading...
Load next