Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію

Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони Спільного центру з контролю та координації.

"19 квітня поточного року фахівці СММ ОБСЄ виявили факт втручання окупантів у роботу камери відеоспостереження місії та встановлення найманцями своїх відеокамер на щоглі системи відеоспостереження СММ, яка розміщена на території шахти "Октябрьская", на околиці тимчасово непідконтрольного Україні Донецька", - зазначається у повідомленні Операція об'єднаних сил.

Внаслідок російського втручання оператори ОБСЄ були змушені відімкнути від моніторингу своє відеообладнання. Водночас найманці Російської Федерації, використовуючи вигідне територіальне положення шахти "Октябрьская", не лише досі продовжують спостерігати за позиціями українських військових, а й також обладнали поблизу щогли вогневу позицію своїх мінометів.

Зазначимо, що завдяки цьому окупантам вдалось сьогодні вранці, 27 квітня здійснити обстріли позицій ЗСУ саме з району шахти, під час якого у бік українських позицій було випущено 22 міни з міномета калібру 120 мм.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що зміни у Мінських угодах можуть призвести до неминучої “різанини на Донбасі”.

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
На Донбасі бойовики чотири рази порушили режим тиші На Донбасі бойовики чотири рази порушили режим тиші
На щастя, обійшлося без втрат з української сторони.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
Loading...
Load next