Влаштували штаб: російські військові захопили СІЗО в Херсоні

Влаштували штаб: російські військові захопили СІЗО в Херсоні

Російські окупанти захопили слідчий ізолятор у тимчасово окупованому Херсоні, повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Зараз бойовики облаштовують приміщення СІЗО для власних потреб та потреб підрозділів, які прибули до Херсона.

Пряма мова:

Російські бойовики захопили слідчий ізолятор у тимчасово окупованому Херсоні.

До будівлі Херсонського СІЗО, персонал та утримувані особи з якого були евакуйовані до окупації, увірвалися рашистські військові.

Наразі триває облаштування його приміщень для потреб підрозділів росгвардії, які прибули до міста напередодні.

У Херсоні та прилеглих населених пунктах окупанти намагаються запровадити поліцейський режим. Вже неправомірно заарештовано понад 400 громадян України за супротив владі загарбників.

За попередньою інформацією, СІЗО буде використовуватись для поміщення наших затриманих громадян.

Злочинні дії російських бойовиків порушують вимоги Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 р., що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Звертаюсь до міжнародної спільноти врахувати ці факти при запровадженні додаткових санкцій відносно держави-терориста РФ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Російські війська обстріляли два селища на Донбасі: поранено цивільного Російські війська обстріляли два селища на Донбасі: поранено цивільного
Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.
Loading...
Load next