Наслідки від паління трави: до лікарні потрапили 9 пацієнтів з опіками, троє померли (відео)

Наслідки від паління трави: до лікарні потрапили 9 пацієнтів з опіками, троє померли (відео)
За 10 днів до центру термічної травми та пластичної хірургії потрапило 9 пацієнтів з опіками. Через глибокі травми троє з них померли.

Наслідки паління трави: лише за 10 днів до центру термічної травми та пластичної хірургії потрапило 9 пацієнтів з опіками різної складності. І як показує практика, від безвідповідальності окремої категорії людей страждає не лише природа, тварини, але і самі ж люди та ті, хто старається погасити пожежу.  

Йшов з лісу додому і побачив, що трава горить, вирішив погасити. Та й все.  В результаті загорілись штани,і не встиг штанів зняти, як ноги обгоріли. Вогонь погасив трохи, але не встиг повністю, — Михайло Ткачишин, пацієнт. 

Через це чоловік отримав 60% опіків тіла і його вже перевели з реанімації.  

Не паліть трави, бо не так дичина, як ви постраждаєте, — Михайло Ткачишин. 

Медики ж наголошують, що іноді опіки настільки значні, що доходить навіть до летальних наслідків.  

В нас були пацієнти, які мали по 80-90 глибоких опіків тіла, які намагалися погасити траву, на жаль, лікування їх закінчилося летально.  На сьогодні лежить 6 осіб, які мали і мають опіки нижніх кінцівок рук, глибокі опіки, стан їх важкий, проводиться лікування, — Василь Савчин, завідувач центру термічної травми та пластичної хірургії 1-го ТМО Львова. 

Окрім того, що лікування тривале та складне, ще й надзвичайно дороговартісне.  

Вважають, що вже якщо навіть 10% опіків, це стан важкий, а пацієнти, які мають від 15 до 40% опіків і лікування довготривале. Тільки по медикаментах на добу для такого пацієнта, треба мати медикаментів на 10 -15 тисяч гривень на одного пацієнта на добу, — Василь Савчин. 

З опіками сюди здебільшого потрапляють люди похилого віку за 60-70 років. 

Ті площі підходять інколи до житлових будинків, де люди живуть і це небезпека що воно може перейти на житлові будинки і тому так, краще не палити дуже просимо людей, — Василь Савчин.

НАГОЛОШУЄМО: що зараз Україна бореться із російськими загарбниками. Тож коли ви вкотре захочете спалити сухостій, згадайте, що цим ви лише допоможете окупантам спалювати Україну. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівська область переходить у «червону зону» (інфографіка) Львівська область переходить у «червону зону» (інфографіка)
З 30 жовтня до "червоної" зони епіднебезпеки переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська і Львівська області.
"Червона зона" у Львові: як житиме місто з 30 жовтня (інфографіка) "Червона зона" у Львові: як житиме місто з 30 жовтня (інфографіка)
Відповідне рішення прийняла міська комісія ТЕБ і НС на засіданні 28 жовтня, повідомив на брифінгу мер Львова Андрій Садовий.
У  Львівській області помер герой АТО та ООС У Львівській області помер герой АТО та ООС
24 жовтня на 38 році життя під час під час виконання обов'язків військової служби від серцевої недостатності помер учасник АТО, військовослужбовець 24 ОМБР Тарас Гургула.
Loading...
Load next