Мелітополь стає Чорнобаївкою. ЗСУ вдарили по місцевому аеродрому, - Арестович

Мелітополь стає Чорнобаївкою. ЗСУ вдарили по місцевому аеродрому, - Арестович

9 квітня Збройні сили України завдали удару по аеродрому в Мелітополі, де сконцентрувалися російські військові підрозділи.

Про це в інтерв’ю Марку Фейгіну розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович. Він порівняв успішні дії українських військових із аналогічною операцією на аеродромі у Чорнобаївці під Херсоном.

Мелітополь поступово стає Чорнобаївкою. Сьогодні накрили мелітопольський аеродром, теж із пунктом управління — рвалося години дві, – повідомив він.

Також Олексій Арестович додав, що Мелітополь – це центральний вузол, де знаходиться аеропорт, залізничне, автомобільне сполучення. Це опорний пункт, який забезпечує зв’язок Запоріжжя, Херсона та Маріуполя.

Своєю чергою російські військові продовжують використовувати саморобні вибухові пристрої для збільшення кількості жертв і обмеження пересувань українців. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великобританії.

Російські сили також продовжують завдавати ударів по інфраструктурним обʼєктам із високим ризиком шкоди цивільному населенню, зокрема по резервуару з азотною кислотою в Рубіжному, – повідомили британські військові.

Вони додали, що на півночі України, звідки окупанти вже забралися, залишив докази непропорційного нападу на цивільних, включно з наявністю масових поховань, використання заручників як живого щита та мінування цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку повномасштабної війни росія втратила 15-20% бойової потужності.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next