З 14:00: війська рф заявили про припинення бойових дій на "Азовсталі" для виходу цивільних

З 14:00: війська рф заявили про припинення бойових дій на "Азовсталі" для виходу цивільних

Міністерство оборони РФ заявило про припинення бойових дій на території заводу "Азовсталь" в Маріуполі з 14:00 25 квітня. Там заявили, що це зроблено для евакуації цивільного населення.

Про це повідомляють росЗМІ, передає РБК-Україна.

У російському міноборони стверджують, що сьогодні з 14:00 в односторонньому порядку припиняють будь-які військові дії в районі "Азовсталі". Військові підрозділи будуть відведені на безпечну відстань, щоб забезпечити вихід цивільного населення "в будь-яких обраних ними напрямках".

Своєю чергою за даними української сторони, російська армія не відмовилася від планів застосувати хімічну зброю проти захисників і мирного населення на заводі "Азовсталь" в Маріуполі. Для цього планується скинути бомби з отруйними речовинами.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Проти людей, що знаходяться на території заводу "Азовсталь", може бути застосована хімічна зброя. Згідно з останніми даними для того, щоб уникнути втрат серед військовослужбовців ЗС РФ, може бути здійснено так зване "викурювання" українських захисників і мирного населення з приміщень підприємства, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, розвідка вважає, що російські військові можуть завдати бомбово-ракетні удари артилерійськими і авіаційними боєприпасами з отруйними речовинами. Крім того, паралельно хімічні війська можуть розпорошити аерозолі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next