ЗСУ знищили в небі України відставного генерал-майора ВМСРФ Боташева, – росЗМІ (відео)

ЗСУ знищили в небі України відставного генерал-майора ВМСРФ Боташева, – росЗМІ (відео)
За даними міноборони росії, підготовка такого льотчика займає 10-12 років і коштує приблизно 8 млн доларів

У небі над Україною був збитий і загинув генерал-майор військово-повітряних сил росії у відставці Канамат Боташев. Інформацію про загибель льотчика підтвердили російському BBC колишні підлеглі Боташева, які підтримували з ним зв'язок після закінчення служби. 

Про це інформує ВВС, передає ПравдаТУТ News. 

Боташев — найвищий за званням льотчик, про загибель якого стало відомо. До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку. Участь у повітряних боях настільки високопоставленого офіцера може говорити як про те, наскільки складні завдання Москва ставить перед військовими пілотами, так і брак висококласних фахівців.

У неділю 22 травня Генштаб Збройних Сил України заявив, що у небі над Луганщиною збили російський штурмовик Су-25. Пілот не встиг катапультуватися, йшлося у повідомленні. Один із колишніх товаришів по службі Боташева підтвердив, що в Україні відставний генерал виконував завдання саме на Су-25.

Сьогодні загинув Канамат! Район Попасної, 8:25… Перший захід НАР-и (некеровані авіаційні ракети – ВВС), другий – бомби… Стінгер на виході з атаки, вибух у повітрі та… Все, - розповів учасник обговорення на одному з російських телеграм-каналів.

Боташев мав клас льотчика-снайпера. За даними міноборони росії, підготовка такого льотчика займає 10-12 років і коштує приблизно 8 млн доларів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next