Експерти довели, що дії росії є геноцидом українського народу, – CNN

Експерти довели, що дії росії є геноцидом українського народу, – CNN
росія порушує Конвенцію про запобігання злочину геноциду, але інші 150 країн, які її ратифікували, також її порушать, якщо не втрутяться.

Згідно з першим незалежним звітом про звинувачення в геноциді, дії росії в Україні дають достатньо доказів, щоб зробити висновок, що москва підбурює до геноциду та вчиняє звірства, спрямовані на знищення українського народу. 

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

У правовому звіті, який підписали понад 30 провідних вчених-правників та експерти з геноциду, російську державу звинувачують у порушенні кількох статей Конвенції ООН про геноцид. У звіті попереджають про серйозний і неминучий ризик геноциду в Україні, підкріплюючи звинувачення довгим списком доказів, включаючи приклади:

  • масових вбивств мирних жителів,
  • примусових депортацій,
  • дегуманізуючу антиукраїнську риторику, яку використовують високопосадовці росії.

Звіт підготував Інститут стратегії та політики New Lines та Центр прав людини Рауля Валленберг. Його мають опублікувати у п’ятницю, а автори надішлють копії до парламентів, урядів та міжнародних організацій по всьому світу. 

Ми зібрали провідних юридичних експертів з усього світу, які потім вивчили всі докази, і вони дійшли висновку, що Російська Федерація несе відповідальність за порушення Конвенції про геноцид в Україні, – сказав CNN Азім Ібрагім з Інституту New Lines, який Україну в березні, щоб зібрати докази для звіту.

Поки що ми бачили, що ця війна є геноцидною за своєю природою, з точки зору мови та способу її виконання. Це дуже, дуже зрозуміло, - зазначив він.

Згідно з Конвенцією ООН про геноцид, її підписанти несуть юридичне зобов’язання запобігати геноциду у світі.

У нас зовсім немає часу, ми вважаємо, що існує дуже серйозний ризик геноциду. Кожна країна, яка підписала Конвенцію про геноцид, а це 151 країна, включаючи рф, кожна країна повинна зробити все можливе, щоб це припинити, інакше вона також порушить конвенцію, — сказав Ібрагім. 

Нагадаємо, путін готовий обговорити з Україною обмін полоненими.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next