СБУ викрила заступника голови Чернівецької ОВА на махінаціях з гумдопомогою (відео)

СБУ викрила заступника голови Чернівецької ОВА на махінаціях з гумдопомогою (відео)
З'ясувалося, що він із поплічником, заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави

За даними Служби безпеки, голова Чернігівської ОВА сприяв використанню у комерційних цілях автомобілів швидкої медичної допомоги, які були передані в Україну з Італії у якості гуманітарної підтримки.

Про це пише ПравдаТУТ News із посиланням на СБУ.

Саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл «швидких» і визначив один із обласних медзакладів, як отримувача частини цієї гумдопомоги. Оборудку вдалося провести через гендиректора медустанови.

Керівник лікарні, своєю чергою, переоформив 5 отриманих  «швидких» на підконтрольну громадську благодійну організацію, засновником і власником якої є він сам, для надання платних транспортних послуг хворим. Тобто зловмисники заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави, - пояснив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Наразі в межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Нагадаємо, ДБР арештувало газ "Укрнафти", який продали за вдвічі нижчою ціною.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next