Всі мости, що ведуть до Сєвєродонецька зруйновані. Евакуація цивільних та підвезення гумвантажів неможливі, — Гайдай

Всі мости, що ведуть до Сєвєродонецька зруйновані. Евакуація цивільних та підвезення гумвантажів неможливі, — Гайдай

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що рашисти повністю не захопили Сєвєродонецьк, частина міста під українським контролем. Всі мости, що ведуть до обласного центру зруйновано.

Евакуація та підвезення гумвантажів неможливі. Сєвєродончани, що залишилися в місті виживають у вкрай важких умовах, орки потужно продовжують обстрілювати Лисичанськ. Евакуація з цього міста є, гумвантажі завозяться щоденно. У разі швидкого вигнання орків із Сєвєродонецька - поновити комунікації до зими не вдасться, — написав він.

Також російська окупаційна армія має суттєві проблеми з комплектуванням підрозділів, які здійснюють штурмові дії на територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомили в Генштабі Збройних сил України.

Тим часом загарбники продовжують посилювати свої підрозділи на Криворізькому напрямку. Також нарощують бойові можливості резерву на Південнобузькому напрямку.

За даними Генштабу, ситуація на інших напрямках станом на 18:00 13 червня така:

  • на Сіверському рашисти обстріляли з мінометів і гранатометів райони населених пунктів Запсілля Сумської області та Гірськ і Грем’яч Чернігівської області. 
  • на Харківському окупанти намагаються порушити логістичні маршрути постачання українських військ, які діють на Слов’янському напрямку.
  • на Слов’янському загарбники здійснили спробу ведення штурмових дій у Богородичному, але успіху не мали тож відійшли й почали закріплюватися в північно-західній частині населеного пункту.
  • на Донецькому росіяни здійснюють перегрупування і посилення своїх підрозділів та намагаються оточити підрозділи українських військ у районі населених пунктів Лисичанськ, Привілля, Сєвєродонецьк, Борівське. 
  • на Лиманському ворог активних дій не вів.
  • на Сєвєродонецькому рашисти вели штурмові дії, щоб встановити повний контроль над Сєвєродонецьком. Окупанти здійснили наступ на українській позиції в районі Метьолкіного, та успіху не мали.
  • на Бахмутському продовжуються обстріли українських позицій зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Використовуючи результати вогневого ураження, росіяни вели бойові дії на напрямках населених пунктів Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Комишуваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Ниркове – Миколаївка, Доломітне – Новолуганське. Та успіху не мали.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти цілеспрямовано обстріляли один з корпусів Сєвєродонецької лікарні (відео) Окупанти цілеспрямовано обстріляли один з корпусів Сєвєродонецької лікарні (відео)
Найнебезпечніші напрямки на Луганщині: Сєвєродонецький, з боку Попасної та Білогорівки (дорога Лисичанськ-Бахмут).
Cєвєродонецьк може потрапити в облогу, як Маріуполь, — Гайдай (відео) Cєвєродонецьк може потрапити в облогу, як Маріуполь, — Гайдай (відео)
Голова Луганської ОВА також закликав людей до евакуації, адже трагедію краще попередити.
Loading...
Load next