Україна не дала Росії встановити контроль над морем, плани ворога на Одеську область зірвано, – розвідка Британії

Україна не дала Росії встановити контроль над морем, плани ворога на Одеську область зірвано, – розвідка Британії

Початковий план вторгнення Росії, який передбачав створення ризику для Одеської області з моря, зірвано, заявили в британській розвідці. До такого висновку аналітиків підштовхнуло успішне застосування наданих Заходом протикорабельних ракет Harpoon проти російського військового буксира "Рятувальник Василь Бех". Це судно доставляло на острів Зміїний озброєння й особовий склад окупантів.

Знищення російського корабля під час операції з поповнення запасів демонструє труднощі, з якими стикається Росія, намагаючись підтримати свої сили, що окуповують острів, — зазначили в розвідці. — Можливості української берегової оборони значною мірою нейтралізували здатність Росії встановити контроль над морем і розмістити морські сили в північно-західній частині Чорного моря.

Своєю чергою українські військові відбили штурм російських окупантів на Слов’янському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у ранковому зведенні 21 червня.

Завадити штурмовим діям росіян ЗСУ вдалось, зокрема, неподалік Богородичного та Долини.

Натомість ворог продовжив систематично обстрілювати з артилерії райони населених пунктів Грушуваха, Вірнопілля, Адамівка, Мазанівка та завдав авіаударів по об’єктах цивільної інфраструктури неподалік Богородичного.

Успішно протидіють штурмам окупантів українські захисники й у Сєвєродонецьку, а також Сиротиному та Білій Горі, що неподалік обласного центру.

Поки ж окупанти не полишають намірів встановити повний контроль над Сєвєродонецьком.

Армія РФ протягом 20 червня обстрілювала підрозділи українських військ на Сєвєродонецькому напрямку з артилерії різних калібрів та завдала авіаударів поблизу Устинівки, Гірського та Лисичанська.

Крім того, російські загарбники зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів на Харківському напрямку та намагаються не допустити виходу підрозділів ЗСУ в тил російському угрупованню військ, що діє на Слов’янському напрямку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Харків та область знову під ворожими обстрілами: Терехов звернувся до мешканців міста.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Неспокійна ніч: над Одесою ППО збили ракети окупантів Неспокійна ніч: над Одесою ППО збили ракети окупантів
У деяких районах міста пожежа.
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
Loading...
Load next