"А скільки хочеш?": СБУ оприлюднила переписку агента ФСБ з коригувальником вогню

"А скільки хочеш?": СБУ оприлюднила переписку агента ФСБ з коригувальником вогню

Служба безпеки України затримала уродженця Запорізької області, який був завербований співробітником фсб через закриту проросійську групу в одному з популярних месенджерів. Повідомили у пресслужбі СБУ.

Чоловік був ігроманом і мав серйозні фінансові проблеми, тому з легкістю погодився на пропозицію «підзаробити».

Фото: СБУ

Російські спецслужби були особливо зацікавлені у розвідданих щодо позицій ЗСУ у Дніпропетровській і Запорізькій областях, а також розташування там об’єктів критичної інфраструктури та військових частин.

Фото: СБУ

Інформатор хотів якнайшвидше отримати гроші, тому активно взаємодіяв із «замовником»: після нанесення авіаудару по одному з мостів у Запорізькій області, він особисто перевіряв точність влучання і передавав куратору координати для повторного удару. 

У іншому випадку зрадник передав ворогу дані про розміщення передових позицій українських захисників на Дніпропетровщині. За його інформацією ворог завдав масовані артилерійські удари.

Представник фсб планував посилити вербування агента під час передачі грошей. Тому призначив зустріч на тимчасово окупованій території Херсонської області. За свої «послуги» зрадник розраховував отримати 20 тисяч гривень.

Фото: СБУ

Спецпризначенці СБУ затримали агента при спробі перебратися на непідконтрольну Україні територію.

Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді. За рішенням суду його взято під варту.

Нагадаємо, що львівські десантники влаштували окупантам "пекельно-гарячий" прийом на Сході: знищили 12 танків, 5 БТР й одну вантажівку.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
У Дніпрі палає головний офіс АТБ (Відео) У Дніпрі палає головний офіс АТБ (Відео)
Постраждалих немає, пожежу погасили.
Затриману на хабарі керівницю «Архітектурно-будівельного нагляду» відпустили під домашній арешт
За версією слідства, вона просила у громадян, які самовільно без дозволів реконструювали будинки, що розташовані в центральній частині Львова, 500 доларів США за те, щоб узаконити їхні діяння.
Loading...
Load next