8 бойовиків "ДНР", які воювали у лавах армії рф, посадили на 15 років (відео)

8 бойовиків "ДНР", які воювали у лавах армії рф, посадили на 15 років (відео)
Їхня група потрапила у полон під час звільнення Сумщини ЗСУ.

За матеріалами СБУ ще 8 бойовиків «ДНР», які воювали у лавах армії рф, проведуть 15 років за гратами. Мешканця Донецька, що добровільно «мобілізувався» у перший день війни, бійці ЗСУ захопили у полон у березні під час звільнення села Вільхівка Харківської області. Решта 7 – здалися на Сумщині.

Про це пише ПравдаТУТ News, посилаючись на СБУ.

У ході оперативно-слідчих дій встановлено, що донеччанин після «мобілізації» був розподілений на посаду стрільця 115 полку та пройшов тижневу бойову підготовку в російському Бєлгороді. На початку березня його військовий підрозділ переправили на Харківщину. 

25-го березня ЗСУ, завдавши потужного артилерійського обстрілу по позиціях окупантів, звільнили Вільхівку. При цьому ліквідували майже 70 загарбників і захопили чимало полонених, серед яких був і «доброволець» із Донецька, - зазначили в СБУ.

Інші 7 бойовиків на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну прибули на Сумщину у складі незаконного збройного формування та зс рф. Вони обіймали посади командира відділення, кулеметника, гранатометника, помічника гранатометника та стрільців.

Під керівництвом російських командирів ці чоловіки: 

  • здійснювали охорону окупованих населених пунктів;
  • займалися обладнанням блокпостів та здійснювали бойове чергування на них, проводячи огляд транспорту та людей;
  • вели спостереження за повітряним простором.

Врешті-решт ця група потрапила у полон під час звільнення області силами ЗСУ.

Відповідно до судових рішень 8 бойовиків терористичної організації "ДНР" визнані винними за двома статтями Кримінального кодексу України: 

  • за ч.2. ст.111 (державна зрада, скоєна в умовах воєнного стану); 
  • за ч.2 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Їх засуджено до позбавлення волі на термін 15 років з конфіскацією всього належного їм майна.

Нагадаємо, львівські десантники влаштували окупантам "пекельно-гарячий" прийом на Сході.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео) СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео)
Зловмисником виявився місцевий мешканець, який із початком повномасштабного вторгнення рф розгорнув активну проросійську діяльність.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next