Затримала коригувальників ракетних ударів по Бахмуту і Краматорську та повідомила про підозру пропагандисту «россии 24»: СБУ продовжує ефективно працювати(відео)

Затримала коригувальників ракетних ударів по Бахмуту і Краматорську та повідомила про підозру пропагандисту «россии 24»: СБУ продовжує ефективно працювати(відео)

Служба безпеки України повідомила про підозру пропагандисту російської телерадіокомпанії (відомої як ВГТРК) Євгєнію Поддубному. Як довірена особа вищого військово-політичного керівництва рф, він незаконно потрапив на територію України у період тимчасової окупації Гостомеля та Бородянки і вів свої фейко-репортажі із локацій, де лютували рашисти. 

Пропагандист займався підготовкою замовних сюжетів: підтримував збройну агресію проти України, поширював дезінформацію про ситуацію на фронті, виправдовував злочини загарбників.

Деструктивний контент розповсюджував в ефірах телеканалів «россия-1», «россия-24», а також через однойменний Телеграм-канал.

Наразі  вирішується питання щодо оголошення росіянина у міжнародний розшук.

У Донецькій області контррозвідка викрила двох російських агентів, які розвідували бойові позиції українських військ поблизу східного фронту. Одного з них затримано поблизу Краматорська. 

Агент збирав розвіддані щодо дислокації підрозділів ЗСУ і розташування інфраструктурних об’єктів в регіоні. Одержані координати передавав агресору через закриті канали зв’язку. Інформацію окупанти використовували для масованих ракетних ударів по Краматорську.

Іншого зрадника затримано у Бахмуті. Він коригував ворожі обстріли міста. Для цього створив спеціалізовану платформу у Телеграм, де оприлюднював для агресора геолокації переміщення українських Сил оборони.

На Одещині служба ліквідувала два канали нелегального переміщення за кордон українських громадян призовного віку. Затримано організаторів злочинної схеми, серед яких – посадовець одного з райвідділів Державної міграційної служби. За гроші зловмисники переправляли своїх клієнтів до сусідньої країни поза встановленими пунктами пропуску. Вартість таких «послуг» становила від $3 до $6 тис. з людини.

Наразі затриманим повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Києві служба направила до суду матеріали кримінального провадження щодо держзради двох посадовців Кабміну і Торгово-промислової палати.

Нагадаємо, що "А скільки хочеш?": СБУ оприлюднила переписку агента ФСБ з коригувальником вогню.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next