Соратника Януковича Віктора Сівковича звинувачують у співпраці з ФСБ

Соратника Януковича Віктора Сівковича звинувачують у співпраці з ФСБ
Сівкович у Москві створив "політичний офіс", де здійснювали розвідувально-підривну діяльність проти України.

Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимиру Сівковичу та трьом співробітникам фсб рф за шпигунство. Слідство встановило, що 5-а служба федеральної служби безпеки росії утворила злочинну організацію для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Очолив її начальник 9 («українського») управління департаменту оперативної інформації 5-ої служби фсб Росії Ігор Чумаков.

До її складу входили співробітники фсб, у тому числі Олександр Чуліндін, Марина Тєрєнтьєва та представники інших державних органів країни-агресора.

Залучили ФСБешники до своєї протиправної діяльності й представників колишньої влади в Україні, які у 2014 році «перебрались» до москви, зокрема Володимира Сівковича. Також у злочинну групу входив ексначальник ГУ СБУ в Криму Олег Кулініч, який своєю чергою залучив до групи інших громадян України.

Володимир Сівкович координував роботу з українською частиною угруповання, яка збирала та передавала представникам РФ відомості, що становлять державну таємницю, а також намагалась впливати на кадрові рішення в органах безпеки України.

Зазначено, що для прикриття колишній заступник секретаря РНБО створив у москві «політичний офіс», працівники якого начебто займались суспільно-політичною діяльністю. А насправді проводили розвідувально-підривну діяльність проти України. Вони залучали до негласного співробітництва осіб, які мають розвідувальні можливості на території України та спроможні надавати допомогу працівникам фсб.

Володимиру Сівковичу повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), а співробітникам 5-ї служби фсб Ігорю Чумакову, Олександру Чуліндіну та Марині Тєрєнтьєвій за ч. 1 ст. 114. (шпигунство).

Нагадуємо, 16 липня 2022 року Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України провели спільну спеціальну операцію в результаті якої викрили та затримали колишнього начальника СБУ в Криму Олега Кулініча. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кількох злочинів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Передавав Росії: мешканець Харкова збирав дані про військові розробки України (фото, відео) Передавав Росії: мешканець Харкова збирав дані про військові розробки України (фото, відео)
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Харкова повідомлено про підозру у замаху на вчинення державної зради та сприяння терористичній організації.
Українці замовляють "мінування" через телеграм-чати, які контролюються ФСБ РФ, - СБУ (фото, відео) Українці замовляють "мінування" через телеграм-чати, які контролюються ФСБ РФ, - СБУ (фото, відео)
Служба безпеки України затримала зловмисника, який «замінував» навчальний заклад за допомогою спецслужб РФ.
Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині
Контррозвідники СБУ викрили та затримали на Вінниччині агента ФСБ РФ, який пройшов вишкіл у терористів на тимчасово окупованому Донбасі.
Loading...
Load next