СБУ арештувала майно довіреної особи Януковича на понад 1 млрд грн

СБУ арештувала майно довіреної особи Януковича на понад 1 млрд грн

За матеріалами Служби безпеки та Національної поліції арештовано майно колишнього народного депутата, який підозрюється у фінансуванні окупаційних угруповань рф.

Про це повідомляє СБУ.

Загальна сума заблокованих активів становить понад 1 млрд грн. Мова йде про банківські рахунки та 4 квартири у Києві, будинок та землю поблизу столиці, а також 7 авто преміум класу, серед яких Maybach.

Фігурант був довіреною особою президента-втікача Віктора Януковича та входив до забороненої Партії регіонів.

За матеріалами справи, ще до початку повномасштабної війни екснардеп виїхав за кордон та організував оптове виробництво медпрепаратів для незаконних збройних формувань терористичної організації «днр».

Насамперед це знеболювальні засоби для аптечок рашистів та військових шпиталів самопроголошених республік. Для виробництва медикаментів екснардеп задіяв підконтрольну йому фармкомпанію у тимчасово захопленій Горлівці на Донеччині.

Після відкриття рахунків у «республіканському банку днр» підприємство фігуранта щорічно сплачувало до бюджету терористичної організації «днр» податки, які згодом йшли на фінансування незаконних збройних формувань.

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили фігурантам кримінального провадження про підозру за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму, вчинені організованою групою осіб).

Щодо екснардепа та інших фігурантів триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, Прикордонники створять підрозділи РУБАК у кожній бойовій бригаді

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next