СБУ взялася за митників, які дозволили вивезти з України без декларування понад $28 млн (відео)

СБУ взялася за митників, які дозволили вивезти з України без декларування понад $28 млн (відео)
Вивозити через "зелений коридор" таку суму заборонено законом.

Співробітники Служби безпеки України розслідують факти незаконного переміщення через державний кордон великого обсягу готівкових коштів. Зокрема, іде збір доказової бази щодо протиправного вивезення з України 28 млн доларів США та 1,3 млн євро.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ. 

За наявною інформацією, ці готівка була запакована у валізи та переміщена за один раз через «зелений коридор» пункту пропуску Закарпатської митниці. Такий спосіб вивезення коштів суперечить українському законодавству, тому що через «зелений коридор» (без декларування) можна вивозити не більше 10 тис. доларів США за раз.

Більше того, співробітники митниці не мають права пропустити автомобіль без його попереднього огляду. Тому виявивши гроші, повинні були конфіскувати їх, як це передбачено законодавством.

Співробітники СБУ провели серію обшуків у митному посту «Лужанка» Закарпатської митниці та в місцях проживання фігурантів справи.

У рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) вирішується питання щодо повідомлення про підозру.

Наразі триває масштабна робота над збором доказової бази та притягненням до відповідальності усіх причетних осіб.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Правоохоронці "спіймали на гарячому" банду хабарників на Київській митниці  (фото) Правоохоронці "спіймали на гарячому" банду хабарників на Київській митниці (фото)
Співробітники Київської Держмитслужби вимагали з підприємців кошти за нестворення штучних перешкод у розмитненні товарів. Сума одноразового хабаря становила майже 8 тисяч доларів.
На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото) На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото)
Правоохоронців СБУ викрили міжрегіональних контрабандистів, які незаконно переправляли гелікоптером сигарети на загальну суму до 30 тисяч доларів щодня.
СБУ викрила на хабарі прикордонника, який "допомагав" завозити євробляхи в Україну (відео) СБУ викрила на хабарі прикордонника, який "допомагав" завозити євробляхи в Україну (відео)
Правоохоронці СБУ затримали посадовців Держприкордонслужби на хабарництві, втому числі незаконно ввозити "євробляхи" в Україну допомагав один із начальників. За ввезення одного автомобіля хабарники отримували від 600 до 1000 доларів США.
Loading...
Load next