Передавали дані про рух ЗСУ: на Донеччині нейтралізували російську агентуру

Передавали дані про рух ЗСУ: на Донеччині нейтралізували російську агентуру
До складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів.

СБУ нейтралізувала російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську. Зловмисники розвідували місця розташування та маршрути переміщення Сил оборони нашої держави на території Донеччини.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ.

Насамперед ворожих поплічників цікавила інформація щодо бойових позицій підрозділів ЗСУ та передислокації української військової техніки в районах Слов’янська, Бахмуту і Краматорська.

Для збору розвідданих вони здійснювали приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням засобів фото-, відеофіксації. А вже зібрані відомості передавали представникам спецслужб рф через заздалегідь відпрацьовані анонімні Телеграм-канали, додаючи геолокації.

Цю інформацію агресори використовували для масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій поблизу лінії фронту, - зазначили в СБУ.

Встановлено, що до складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, які були завербовані російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України.

Їхня активність у соцмережах привернула увагу окупантів.

Для маскування злочинів зловмисники діяли автономно і підтримували комунікацію через «зв’язкових». Ними виявились двоє учасників терористичної організації «днр», які входять до складу окупаційних угруповань рф на східному напрямку, - уточнили в пресслужбі.

Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідчі Служби безпеки завершили розслідування щодо чотирьох підозрюваних і передали обвинувальні акти в суд.

Нагадаємо, у Львові лікується жінка, дім якої зруйнували російські снаряди.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на Донеччині СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на Донеччині
До складу ворожої агентурної мережі входило 6 місцевих жителів.
СБУ затримала одного з організаторів «референдуму» 2014 року на Донеччині СБУ затримала одного з організаторів «референдуму» 2014 року на Донеччині
Служба безпеки України продовжує комплексні заходи з викриття учасників підривної діяльності проти державної безпеки України.
Loading...
Load next