4 «прильоти» в одне місце: у Львові лікується жінка, дім якої зруйнували російські снаряди (відео)

4 «прильоти» в одне місце: у Львові лікується жінка, дім якої зруйнували російські снаряди (відео)

У 34-річної Оксани з Авдіївки російські снаряди зруйнували дім. Один з уламків сильно травмував ногу, через що жінка вже понад місяць лікується у Львові

Один за одним російські снаряди летіли на будинок, в якому жила 34-річна Оксана з сім’єю. Самі вони з Авдіївки Донецької області. За день до обстрілів жінка, чоловік і двоє неповнолітніх синів планували їхати в більш безпечне місце, адже ракети прилітали все ближче і ближче, проте, на жаль, не встигли.
 

Перший приліт в мене був в 15 році та цей приліт прилетів в ту ж дірку, як кажуть, не б’є. Ні, воно б’є. В ту же саму дірку, і в те ж саме місце де був перший приліт, а потім поряд з цим прильотом, де два рази вдарило і ще один поряд, потім прилетів третій прямо в дім. І в мене пруття. Які були на винограді підв’язані вони стирчать в ліжку, - розповідає пацієнтка Оксана Пастернак.
 

Що таке жити під обстрілами жінка знає ще з 2014 року. Проте, уявити, що потерпатиме мирне населення жінка ніяк не могла.
 

Ми нікуди не виїжджали, тому що такого не було. Обстріли були, але не такі. Прилетіло десь там. Бувало що і по дому прилітало, бувало що не по дому прилітало, але таких обстрілів не було як зараз. Зараз просто руйнують все. 40 градів. Пів години обстрілювати мирне населення градами. Це просто жах, - зазначає пацієнтка.
 

Того дня, один з уламків сильно травмував жінку. Чоловіка, на щастя, не зачепило. Він зміг занести Оксану в дім і разом з друзями відвезти у місцеву лікарню.
 

В той день як кажуть нікого не зачепило крім нас. Ну перед тим як зачепило нас запалюючими ракетами запускали. Чоловік побіг допомагати людям гасити будинок, а потім він приїхав додому і через 20 хвилин почались прильоти по нашому дому, - каже Оксана Пастернак.
 

Лише через місяць евакуаційним потягом Оксану доправили до лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб'єднання Львова, де зараз лікарі намагаються врятувати її травмовану ногу.

Поступила до нас з мінно-вибуховою травмою, осколковим багатоуламковим відкритим переломом правої гомілки та великим дефектом м’яких тканин, - пояснює лікар-хірург 1-го хірургічного відділення 1-го ТМО Львова Владислав Богуцький.
 

З ногою в мене велика рана і нема пів кістки. Травматологи й хірурги борються і сказали, що можуть поставити на ноги. Я дуже дякую британцям, які взялись за мене і сказали ми поставимо і все зробимо як потрібно, що зможу я ходити, - пояснює пацієнтка.


Зараз це найголовніше бажання Оксани. А спеціалісти своєю чергою кажуть, що воно точно здійсниться і пацієнтка зможе ходити. Попри пережите, жінка з сім’єю хоче повернутися в рідну Авдіївку та відбудувати дім. А наразі вона проходитиме лікування та реабілітацію поки не встане на ноги.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next