Судитимуть священника УПЦ МП, який зливав ворогу дані про ЗСУ у Сєвєродонецьку (відео)

Судитимуть священника УПЦ МП, який зливав ворогу дані про ЗСУ у Сєвєродонецьку (відео)
Йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно інформатора ворожих військ – священника УПЦ МП.

Про це інформують в Офісі Генерального прокурора, передає ПравдаТУТ News.

Як стало відомо, у середині квітня 2022 року священнослужитель збирав для представників армії країни-агресора інформацію про чисельність, дислокацію, техніку, а також озброєння ЗСУ в Сєвєродонецьку та у прилеглих до міста селах. 

Дані він передавав у вигляді текстових повідомлень через месенджер «Телеграм». Цю інформацію росіяни використовували для визначення місцеперебування цілей та подальшого їх вогневого ураження, - зазначили в Офісі Генпрокурора.

Правоохоронці викрили та затримали обвинуваченого наприкінці квітня. Наразі він перебуває під вартою. Під час документування злочину у його телефоні виявлено переписку з представниками армії країни-агресора.

Обвинуваченому загрожує 15 років позбавлення волі.

НагадаємоСБУ викрила трьох колаборантів на Луганщині, серед яких "зірка" російської пропаганди.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Вийшов з СІЗО: суд відпустив під нічний домашній арешт "злодія в законі" Умку (фото) Вийшов з СІЗО: суд відпустив під нічний домашній арешт "злодія в законі" Умку (фото)
"Злодія в законі" Сергія Олійника захищає партнер Єрмака, а випускає з СІЗО суддя Вовк, який запроторив за ґрати фігурантів "справи Шеремета" і посадив Юрія Луценка.
Loading...
Load next