СБУ підозрює відомого київського блогера у дискредитації ЗСУ: загрожує 5 років в’язниці

СБУ підозрює відомого київського блогера у дискредитації ЗСУ: загрожує 5 років в’язниці
Досудове розслідування триває. 

Служба безпеки України повідомила про підозру київському блогеру, який знімав для російських ЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ, за інформацією УП, мова йде про засновника порталу dtp.kiev.ua Владислава Антонова.  Повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисник займався дискредитацією військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів. Для цього він знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території столичного регіону. 

За інформацією правоохоронців, під час зйомок він ображав українських захисників, а також намагався фіксувати їх обличчя та номерні знаки автомобілів. Відео підозрюваний публікував на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі. 

СБУ повідомляє, що цей контент широко використовували російські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових "новин" щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Зокрема, спецслужби Росії використовували його відео для поширення дезінформації про патріотичні настрої жителів Київської області. 

Також підозрюваний публічно ображав українських волонтерів і вимагав в них гроші за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання блогера. Йому повідомлено про підозру за образу честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, що росіяни влаштували теракт на ринку у центрі Мелітополя – Федоров (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next