Навесні загроза вторгнення росіян з території білорусі може значно зрости - ЗСУ

Навесні загроза вторгнення росіян з території білорусі може значно зрости - ЗСУ

Наразі ймовірність повторного вторгнення російських окупантів в Україну з території білорусі є дуже низькою, проте навесні така загроза може значно зрости. Про це повідомив помічник командувача Об'єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євгеній Силкін в ефірі телемарафону.

Ймовірність повторного вторгнення в Україну є дуже низькою, але повністю вона не виключається. За нашою оцінкою, до кінця цього року ворог не зможе накопичити достатньо сил й засобів для повторного наступу. А навесні така загроза значно може зрости, - розповів Силкін.

Він повідомив, що за офіційними даними, приблизно 10 тис. мобілізованих військових рф, 100 мінометів, 200 бойових броньованих машин та 170 танків знаходяться на території білорусі.

Секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю естонському національному телерадіомовленню ERR заявив, що Україна може вжити заходів воєнного характеру на адресу республіки білорусь, однак наголосив, що народ білорусі не бажає війни, на відміну від її деяких політичних діячів.

Міністерство оборони білорусі заявило в понеділок, що проведе "навчання" з бойовою стріляниною та пуски зенітних керованих ракет у складі спільного угруповання з російськими військами.

Нагадаємо, що у бєлгороді знову неспокійно: губернатор повідомив про "прильот" в інфраструктуру.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
Волинська ОВА підтвердила, що ракету по нафтобазі випустили з території Білорусі (відео) Волинська ОВА підтвердила, що ракету по нафтобазі випустили з території Білорусі (відео)
Увечері 27 березня росіяни випустили ракету по нафтобазі на околиці Луцька. Запуск відбувся з території Білорусі.
Loading...
Load next