У Бериславі на підступах до Каховської ГЕС фіксують збільшення концентрації російських військових

У Бериславі на підступах до Каховської ГЕС фіксують збільшення концентрації російських військових

У Бериславі, яке розташоване на підступах до Каховської ГЕС на Херсонщині, люди відзначають збільшення концентрації російських військових. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань під час брифінгу.

У Бериславі відзначають люди, що збільшилась концентрація військових. Берислав – це на підступах до греблі Каховської ГЕС. Там окупанти здебільшого ходять по дворах і вимагають у місцевих їжу та горілку, - розповів Хлань.

Представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомляв, що Каховська ГЕС не замінована настільки, щоб можна було здійснити підрив.

За даними ГУР МОУ, окупанти замінували її ще у квітні. У ГУР МОУ наголошували, що через швидку деокупацію правобережної частини Херсонської області росія свідомо готує теракти на цій території. У разі підриву дамби Каховської ГЕС під водою опиняться десятки українських населених пунктів, зокрема Херсон.

Мер Нової Каховки Володимир Коваленко у коментарі УНН розповів, що руйнування Каховської ГЕС матиме наслідком затоплення 80 населених пунктів та матиме негативний вплив на екологію.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що якщо росія підірве Каховську ГЕС, тимчасово окупований Крим залишиться без водопостачання на 10-15 років, а може й назавжди.

Нагадаємо, що на півночі Молдови впала російська ракета (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики обстріляли хлібне поле поблизу прифронтового Нью-Йорка (фото) Бойовики обстріляли хлібне поле поблизу прифронтового Нью-Йорка (фото)
Окупанти продовжують скоювати злочини проти мирного населення українських сіл і містечок прифронтової зони.
Самі це визнали: російські окупанти позбавили Донецьк транспорту (відео) Самі це визнали: російські окупанти позбавили Донецьк транспорту (відео)
В окупованому Донецьку місцеві жителі скаржаться на непрацюючий вечорами громадський транспорт, адже там транспорт припиняє курсувати вже після 21 години.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next