"Заліг на дно" в Одесі: СБУ затримала колишнього бойовика з "Призрака"

"Заліг на дно" в Одесі: СБУ затримала колишнього бойовика з "Призрака"

Служба безпеки України повідомила, що затримала колишнього бойовика терористичного угруповання "Призрак", який сподівався "залягти на дно" в Одесі. Повідомила пресслужба.

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного учасника терористичної організації "лнр". У ході багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місцезнаходження і затримали на Одещині, де він сподівався "залягти на дно", - повідомили у СБУ.

Як вказує спецслужба, затриманий брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави. А до затримання тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області і згодом перебував у рф.

За даними слідства, зловмисником є житель південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до ростова-на-дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою "Ангел". Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам так званої "лнр" під виглядом "гуманітарних" вантажів з росії.

Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади "Призрак", яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу рф у захоплених районах Луганщини, - повідомили у СБУ.

Орім того, за даними СБУ, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці "постановочних" сюжетів для інформресурсів кремля.

Під час пропагандистських заходів він на власному "прикладі" займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів, - вказали у спецслужбі.

Колишньому бойовику повідомили про підозру за участь у терористичній групі чи терористичній організації. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що напад росії на Україну: наша авіація Сил оборони завдала по ворогу 22 удари (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео) СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео)
Співробітники Служби безпеки України провели спецоперацію із затримання чотирьох учасників злочинного угруповання на Одещині.
Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції
В одній із одеських лікарень затримали при одержанні хабаря в 11 тисяч доларів завідувача відділення кардіохірургії комунальної лікарні, який вимагав у пацієнтів гроші за безкоштовну операцію.
Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото) Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото)
Оперативники Служби безпеки України припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та "ботоферми" в Одесі, яка поширювала фейкову інформацію серед населення та пропагувала сепаратизм.
Loading...
Load next