Російські загарбники вирили окопи на лівобережжі Дніпра на Херсонщині – супутникові знімки

Російські загарбники вирили окопи на лівобережжі Дніпра на Херсонщині – супутникові знімки

Перед втечею із правобережної частини Херсонської області російські загарбники вирили окопи та спорудили укріплення для військової техніки на лівобережжі. Про це свідчать супутникові знімки Planet Labs 10 листопада, оприлюднені журналістами Схем.

На знімках, зроблених Planet Labs 10 листопада, видно, що нова лінія окопів завдовжки майже 2 кілометри з'явилася уздовж берега ріки на північ від Каховської ГЕС. Вона охоплює укріплення для військової техніки, яких раніше не було на цьому місці.

Нові окопи видно біля в'їзду на територію Новокаховського річкового порту, розташованого на північний схід від Каховської ГЕС. Лінія окопів довжиною понад 1200 метрів, якої немає на попередніх знімках, з'явилася на острові Коса, ліворуч від Каховської гідроелектростанції.

У самій Новій Каховці окопи вириті загарбниками в районі причалу, який російська армія використовувала для перекидання військ із берега на берег.

Супутникові знімки, опубліковані Planet Labs, також свідчать, що армія рф підірвала кілька прольотів моста, що веде до греблі, яка була останнім сухопутним шляхом, що з'єднував береги Дніпра в цьому районі.

Виходячи з Херсона, загарбники підірвали і кілька прольотів Антонівського мосту, раніше серйозно пошкодженого українськими обстрілами. Проте, як видно на супутникових знімках, перед цим російська армія викопала нові окопи біля в'їзду на міст на лівому березі ріки.

Нагадаємо, що Україна будує стіну на кордоні з білоруссю: в ОП показали фото.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next