Деякі командири рф знали про зґвалтування українців та заохочували злочини - Reuters

Деякі командири рф знали про зґвалтування українців та заохочували злочини - Reuters

Деякі російські командири знали про сексуальне насильство своїх підлеглих в Україні, "а в деяких випадках заохочували його або навіть віддавали накази". Згідно з Женевською конвенцією, зґвалтування - військовий злочин. Пише Reuters.

Міжнародний адвокат у кримінальних справах, британський юрист Уейн Джордаш у коментарі Reuters повідомив, що в деяких районах Київської області деякі випадки сексуального насильства пов'язані з рівнем організації російських збройних сил, який "говорить про системне планування".

При цьому він вказав, що ще рано робити висновки про те, наскільки широко поширена ця практика, але закономірності припускають, що сексуальне насильство "може бути частішим" на територіях, які були окуповані триваліший період.

Відзначається, що є відомості про те, що членів сімей російські військові змушували дивитися, поки відбувалося зґвалтування. Крім того, є дані про групові зґвалтування.

Згідно з постановою Чернігівського районного суду, в області в березні військовослужбовець 80-го танкового полку росії неодноразово ґвалтував дівчину і погрожував вбити членів її сім'ї. Суд визнав 31-річного Руслана Кулієва та ще одного російського солдата заочно винними у скоєнні військових злочинів.

Кулієв, який, на думку суду, був першим лейтенантом, та інший солдат не були доступні для коментарів.

Зґвалтування може становити військовий злочин відповідно до Женевських конвенцій, що встановлюють міжнародні правові стандарти ведення збройних конфліктів. За словами юристів, широко поширене або систематичне сексуальне насильство може бути прирівняне до злочинів проти людяності.

У Генеральній прокуратурі України заявила, що війна Москви проти України "спрямована на знищення українського народу" і що сексуальне насильство входить до числа злочинів росії, "спрямованих на сіяння жаху, заподіяння страждань і страху цивільному населенню України".

Є ознаки того, що сексуальне насильство використовується як зброя війни, - вказав спеціальний представник Генсека ООН Праміла Паттен.

Нагадаємо, що підозра у держзраді ексміністру Табачнику: у СБУ повідомили деталі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні оголосили першу підозру російському військовому за зґвалтування В Україні оголосили першу підозру російському військовому за зґвалтування
Слідство триває, військовослужбовця оголошено в розшук.
Ґвалтують неповнолітніх та їдять собак: звірства рашистів на війні в Україні (відео) Ґвалтують неповнолітніх та їдять собак: звірства рашистів на війні в Україні (відео)
За усі злочини російські окупанти відповідатимуть або перед Міжнародним судом, або в нашій землі.
Loading...
Load next