Британська розвідка вказала на "зміну ролей" у військовій співпраці рф та білорусі

Британська розвідка вказала на "зміну ролей" у військовій співпраці рф та білорусі

Використання білоруських інструкторів для навчання російських мобілізованих солдатів є "зміною ролей" і вказує на перенапругу російської військової системи. Про це йдеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих.

У МО Британії зазначають, що 19 грудня президент рф путін вирушив до мінська, щоб провести переговори з правителем білорусі лукашенком, і що це обговорення включало розмову про "єдиний оборонний простір".

Хоча росія та білорусь широко висвітлюють розгортання російських підрозділів у білорусі, збройні сили білорусі, ймовірно, нещодавно взяли на себе важливу, але обережнішу роль у навчанні тисяч нещодавно мобілізованих російських резервістів, - зауважують у британській розвідці.

Імовірне використання білоруських інструкторів у МО Британії називають "спробою частково заповнити нестачу російських військових інструкторів, багато з яких дислоковані в Україні чи стали жертвами".

Хоча росія та білорусь мають великий досвід військового співробітництва, підготовка білорусами мобілізованих російських військовослужбовців є зміною ролей. росія традиційно вважала, що білоруські сили поступаються російським силам, та їх використання як інструкторів є ознакою перенапруги російської військової системи, - вказують у британській розвідці.

Нагадаємо, що авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 14 ударів по окупантах.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next