Екскомандир «вагнерівців» втік з рф та планує дати покази проти ПВК – подробиці

Екскомандир «вагнерівців» втік з рф та планує дати покази проти ПВК – подробиці

З росії втік колишній командир 1 відділення 4 взводу 7 штурмового загону «Вагнера» Андрій Медведєв. Наразі він перебуває в Норвегії та готовий дати покази проти голови ПВК Євгена Пригожина. Про це повідомляє гуманітарний проєкт Gulagu.net на Youtube-каналі.

Зазначається, що чоловік нелегально перетнув кордон в районі населеного пункту «Нікель» Мурманської області ще 12 січня. Після цього він звернувся до правоохоронних органів й попросив політичний притулок. Медведєва доправили в Осло, де надали проживання в центрі для порушників міграційного законодавства. На днях розпочнеться процедура щодо надання політичного притулку й міжнародного захисту.

Як повідомляється, колишній командир окупантів готовий давати покази проти Пригожина - голови ПВК «Вагнера».

Медведєв звернувся до Gulagu.net ще в грудні 2022 гоку. Разом з товаришем вони попросили допомогти уникнути фірмової страти «Вагнера» із застосування кувалди. Чоловік покинув позиції ПВК після закінчення 4-місячного контракту, який було підписано 6 липня 2022 року. За цей час він став свідком багатьох страт з боку «вагнерівців», які здійснювались проти тих, хто відмовлявся воювати проти України.

Відомо, що після виходу з «Вагнера», ПВК намагалась упіймати Медведєва, однак йому все ж вдалося втекти з росії.

Нагадаємо, що Пригожин почав публічно сваритися з регулярною армією рф через присвоєння "побєд".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next