СБУ затримала працівника Укрзалізниці за роботу на фсб і коригування ударів по Києву

СБУ затримала працівника Укрзалізниці за роботу на фсб і коригування ударів по Києву

Служба безпеки України затримала посадовця регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за підозрою у роботі на фсб і коригуванні ракетних ударів по Києву. Про це повідомляє СБУ.

Служба безпеки викрила російського агента у лавах державного акціонерного товариства «Укрзалізниця». Ним виявився діючий посадовець регіональної філії «Південно-Західна залізниця», якого спецслужба рф залучила до негласної співпраці після повномасштабного вторгнення, - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що у разі захоплення регіону загарбники обіцяли своєму поплічнику лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях.

У СБУ зазначають, що зловмисник перебував на постійному зв’язку з кадровим співробітником фсб, який координував його розвідувально-підривну діяльність проти України.

Насамперед агресора цікавили розвіддані про час та місце пересування військових ешелонів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ. Крім цього, ворожий поплічник намагався передати окупантам координати об’єктів енергогенеруючих підприємств у Києві, - інформує СБУ.

Зазначається, що у разі отримання розвідувальних відомостей рашисти планували використати їх для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по українській інфраструктурі.

Утім, співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили російського агента, задокументували його злочинну діяльність і затримали у Чернігові. Під час обшуків правоохоронці виявили смартфони із доказами законспірованого листування з представником російської спецслужби, - ідеться в повідомленні.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому агенту про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Також вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що окупанти пішли в наступ в Луганській області, - ISW.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила агентурну мережу ФСБ: причетні українські правоохоронці та чиновники (відео) СБУ викрила агентурну мережу ФСБ: причетні українські правоохоронці та чиновники (відео)
Російську спецслужбу цікавила інформація про регіональні дані правоохоронних структур, військові підрозділи та органи місцевого самоврядування.
Loading...
Load next