Готував для фсб "план" терактів: екскерівнику поліції Вінниччини повідомлено про підозру

Готував для фсб "план" терактів: екскерівнику поліції Вінниччини повідомлено про підозру

СБУ повідомила про підозру екскерівнику поліції Вінниччини Антону Шевцову у готуванні для фсб «плану» терактів проти мирних жителів України. Повідомляє СБУ.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного агента фсб. Поплічником ворога є колишній очільник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов, який з 2016 року перебуває у тимчасово окупованому Севастополі та набув громадянство російської федерації, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що він за власної ініціативи сприяв спецслужбі рф у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України.

Свої «рекомендації» щодо розхитування внутрішньо-політичної обстановки в нашій державі він також передавав обвинуваченому в держзраді колишньому нардепу Володимиру Сівковичу. Встановлено, що саме Шевцов після повномасштабного вторгнення особисто розробив для фсб так званий «План щодо проведення диверсійної роботи на території України», - зазначається в повідомленні.

У СБУ повідомляють, що куратором цього «проєкту» було призначено співробітника 5-ї служби фсб Косенка М.Ю.

Цей «документ» передбачав проведення агресором серії вибухів на об’єктах цивільної інфраструктури в різних регіонах нашої держави. Відповідно до розробленого «сценарію» після терактів мали відбутись показові затримання «винних» та публічно пролунати сфабриковані звинувачення у їх причетності до руху опору, - зазначається в повідомленні.

Також повідомляється, що усе це планували широко оприлюднювати в інформпросторі через основні рупори кремля та підконтрольні Telegram-канали.

Таким чином москва планувала дискредитувати Україну на міжнародній арені та спробувати виправдати окупацію частини території нашої держави. Крім того, Шевцов, із залученням відомого прокремлівського пропагандиста, розробив медіапроєкт із псевдопошуку «українських військовополонених». У такий спосіб ворог хотів створити передумови для вербування родичів українських захисників, а також дискредитації політичної та військової влади нашої держави. Вказаний проєкт було затверджено куратором з фсб Косенком М.Ю. та його керівництвом, - інформує СБУ.

Крім того, ворожий агент надавав своїм кураторам з фсб інформацію про колишніх українських правоохоронців, яких пропонував залучати до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Нагадаємо, що ССО вполювали російську ДРГ під Бахмутом.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next