рф заздалегідь планувала катівні на окупованих територіях - CNN

рф заздалегідь планувала катівні на окупованих територіях - CNN

кремль заздалегідь планував знищення української ідентичності через розміщення катівень та їх фінансування. Повідомляє CNN.

Як зазначає видання, кожне СІЗО на Херсонщині – частина мережі зі щонайменше 20 закладів, які були елементом продуманої російської стратегії знищення української ідентичності.

Ці ізолятори пов’язані між собою, вони дотримуються дуже схожого, якщо не ідентичного способу поведінки, – розповів голова Mobile Justice Team, колективу міжнародних слідчих, з якими співпрацює Офіс Генпрокурора України, Вейн Джордаш.

Розслідування виявили, що російські сили дотримувалися конкретного плану на окупованих територіях з чіткими шаблонами, які вказують на головний план окупації москвою України.

Перший етап, по суті, полягає у затриманні та, у багатьох випадках, убивстві категорії людей, позначених як “лідери”, тобто тих, хто міг фізично чинити опір окупації, а також тих, хто міг би чинити їй культурний опір. Другий етап – це свого роду процес фільтрації, коли населення, яке залишається за межами центрів ув’язнення, підлягає постійному моніторингу та фільтрації. Таким чином, усі, кого підозрюють у зв’язках з “лідерами” або причетними до організації будь-якого типу опору, також були потім ідентифікували та або депортували до росії, або утримували в ізоляторах і катували, – розповів Джордаш.

Українські та міжнародні слідчі також заявили, що виявили фінансові зв'язки цих ізоляторів з російською державою.

Ці центри ув’язнення мають фінансові зв’язки з російською державою. Ці фінансові документи показують, що цивільна адміністрація фінансується з росії, а цивільна адміністрація фінансує центри ув’язнення, тому є дуже чіткі моделі та дуже чіткі зв’язки, – сказав Джордаш, посилаючись на документи, виявлені слідчими.

Нагадаємо, що наша авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів (відео).

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти скинули потужні бомби на військовий шпиталь у Маріуполі: є загиблі (відео) Окупанти скинули потужні бомби на військовий шпиталь у Маріуполі: є загиблі (відео)
Азовці закликають міжнародні організації з захисту прав людини відреагувати на те, що росія продовжує намагатися знищити навіть тих захисників Маріуполя, що вже не можуть тримати в руках зброю.
У Росії проти олігарха Коломойського порушили кримінальну справу У Росії проти олігарха Коломойського порушили кримінальну справу
Українського олігарха і політика Ігоря Коломойського підозрюють у привласнення нафти вартістю на чотири мільярди доларів й створенні злочинної банди, яка її крала.
Loading...
Load next