СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі

СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі

Служба безпеки України викрила жителя Одеси, який збирав і публікував інформацію про розташування Сил оборони та об'єктів критичної інфраструктури. Повідомила пресслужба СБУ.

Він оприлюднював у заборонених соцмережах інформацію про місця базування Сил оборони і розташування об’єктів критичної інфраструктури в Одеській області. "Підхоплену" у соцмережах інформацію окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів, - ідеться в повідомленні української спецслужби в середу.

За інформацією СБУ, ворожий інформатор виходив на місцевість після обстрілів для з'ясування та оприлюднення їх наслідків для повторних повітряних атак. Контррозвідники СБУ встановили та затримали зловмисника в Одесі.

За даними слідства, фігурантом є місцевий житель, який підтримує збройну агресію рф та виправдовує воєнні злочини рашистів. Крім того, на власних сторінках у заборонених соцмережах він закликав до насильницького захоплення державної влади та знищення українського народу, - зазначено в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп'ютерну техніку з доказами злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, ️ порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, ️виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Одеської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, що наші військові уразили 1 зенітний ракетний комплекс “Бук-М1-2”, 5 районів зосередження живої сили противника (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини (відео) СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини (відео)
Зрадником виявився місцевий мешканець.
Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото) Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото)
Оперативники Служби безпеки України припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та "ботоферми" в Одесі, яка поширювала фейкову інформацію серед населення та пропагувала сепаратизм.
СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео) СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео)
Співробітники Служби безпеки України провели спецоперацію із затримання чотирьох учасників злочинного угруповання на Одещині.
Loading...
Load next