Зимовий наступ росії на Донбасі провалився – розвідка Британії

Зимовий наступ росії на Донбасі провалився – розвідка Британії

Плани російського військового командування розширити підконтрольні території Донбасу під час зимового наступу зазнали невдачі, йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

В огляді нагадують, що 11 січня 2023 року начальник Генерального штабу росії генерал Валерій Герасимов взяв на себе особисте командування «спеціальною військовою операцією» в Україні.

Перебування Герасимова на посаді характеризується спробами розпочати загальний зимовий наступ з метою поширення російського контролю на весь Донбас. Через 80 днів стає все більш очевидним, що цей проєкт провалився, – зазначає розвідка.

Відзначається, що на кількох ділянках фронту на Донбасі російські війська досягли лише незначних успіхів ціною десятків тисяч жертв, значною мірою розтративши свою тимчасову перевагу в особовому складі, отриману в результаті осінньої «часткової мобілізації».

Після десяти років перебування на посаді начальника Генштабу рф існує реальна ймовірність того, що Герасимов розширює межі того, як довго російське політичне керівництво буде терпіти невдачі, –зазначається в огляді.

Раніше британська розвідка повідомляла, що росії буде важко відновити арсенал контрбатарейних радарів, оскільки ці системи залежать від постачання високотехнологічної електроніки, які потрапили під санкції.

Нагадаємо, Вибух гранати в квартирі у Львові: одна людина загинула, ще одна – травмована

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next