Україна отримала від Словаччини всі 13 обіцяних винищувачів МіГ-29

Україна отримала від Словаччини всі 13 обіцяних винищувачів МіГ-29

Словаччина вже передала Україні всі 13 винищувачів МіГ-29, які раніше уряд країни вирішив надати нашій державі для протистояння агресії рф.

Про це розповів міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, повідомляє Aktuality.

Після того, як перші чотири винищувачі передали українськими пілотами в березні цього року, решту 9 літаків також вже успішно надали українським силам. 

Цю передачу здійснили наземним транспортом з урахуванням максимальної безпеки, ще раз величезна подяка всім залученим силам, тому що в таких випадках це дійсно важлива і складна логістична операція, – підкреслив Надь.

У березні Збройні сили Словаччини оприлюднили відео, на якому показали процес відправлення перших чотирьох радянських винищувачів МіГ-29 Україні.

17 березня уряд Словаччини на позачерговому онлайн-засіданні ухвалив рішення передати Україні 13 винищувачів МіГ-29.

Братислава оголосила про своє рішення наступного дня після того, як президент Польщі Анджей Дуда анонсував передачу Україні «найближчими днями»  чотирьох МіГ-29.

Нагадаємо, Італія передала Україні десятки САУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Словацькі винищувачі МіГ-29 скоро відправлять в Україну (відео) Словацькі винищувачі МіГ-29 скоро відправлять в Україну (відео)
Крім того, Словаччина уже передала Україні 4 гаубиці Zuzana.
Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон
Щоб потрапити в Словаччину, громадянин Нігерії стрибнув в річку Уж, але вибратися на берег довелося допомагати прикордонникам Чопського загону.
Loading...
Load next