ISW: рф змінила риторику щодо ракетних обстрілів України

ISW: рф змінила риторику щодо ракетних обстрілів України

Міноборони рф змінило риторику та активно описує ракетні обстріли перед українським контрнаступом.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

міноборони росії нещодавно змінило свою риторику та активно описує ракетні кампанії, ймовірно, намагаючись зобразити проактивний підхід до зростання стурбованості російського інформаційного простору щодо українського контрнаступу, – вважають аналітики.

У ISW нагадують, що російські війська завдали чергового масштабного ракетного удару по Україні в ніч з 30 квітня на 1 травня.

Українські джерела повідомили, що дев’ять стратегічних бомбардувальників Ту-95 і два Ту-160 злетіли із мурманської області та поблизу Каспійського моря і випустили 18 крилатих ракет Х-101/555 по Україні. Українська ППО збила 15 ракет. Геолокаційні кадри з Павлограда Дніпропетровської області показують, що одна з ракет влучила у Павлоградський хімічний завод і спричинила сильний вибух, – зазначили експерти.

Однак у міноборони рф 1 травня заявили, що удари були завдані українським військово-промисловим об’єктам, і виробництво військової сировини було «успішно зруйновано». Так звані російські «військові блогери» стверджували, нібито ракети вразили українські системи ППО, а також транспортний вузол у Павлограді.

Нагадаємо, У Львові провели змагання серед поранених військовослужбовців та ветеранів “Ігри Нескорених"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next