рф повністю зруйнувала в Україні 177 медзакладів

рф повністю зруйнувала в Україні 177 медзакладів

Унаслідок російської агресії в Україні зруйновано 177 медзакладів, понад 1,4 тис. було пошкоджено.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

Було пошкоджено 1433 об’єкти медичних закладів, якщо говорити про повністю зруйновані лікарні, то на сьогодні від початку вторгнення повністю зруйновано 177 медичних закладів. Ми відбудовуємо, і в першу чергу відбудовуються ті медичні заклади, які отримали незначні пошкодження, — це заміна віконних блоків, заміна покриття, покрівлі і відбудова тих лікувальних закладів, які зазнали ушкоджень, в тих місцях, де громадяни потребують медичної допомоги, – сказав Дубров.

Натомість, як наголосив заступник міністра, відбудова великих лікувальних закладів, які росія зруйнувала вщент, потребує багато часу.

Тому в тих місцях, де медзаклади були зруйновані, у невеликих населених пунктах, одразу після деокупації розпочинають роботу служби екстреної медичної допомоги, медицини катастроф, які надають не лише невідкладну допомогу, а й забезпечують первинну ланку меддопомоги.

Потім питання вирішується шляхом тимчасових рішень, це встановлення модульних пунктів здоров’я, або модульних лікарень. Розглядається питання побудови модульних шпиталів, деякі з них вже були побудовані на перспективу. За допомогою французького уряду плануємо також розширювати мережу мобільних госпіталів, – додав Дубров.

Нагадаємо, Російські хакери атакують український онлайн-сервіс єЧерга

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next