Через росіян на Кінбурнському півострові від пожеж постраждали 4 млн дерев

Через росіян на Кінбурнському півострові від пожеж постраждали 4 млн дерев

За рік повномасштабного вторгнення екологи зафіксували 131 пожежу на тимчасово окупованому Кінбурнському півострові, що розташований на Херсонщині та Миколаївщині. Полум’я вразило понад 5 тисяч гектарів території парку. Через пожежі на території півострова постраждали до 4 мільйонів дерев.

Про це свідчить моніторинг, проведений працівниками нацпарку “Білобережжя Святослава” на основі даних із супутників Sentinel-2, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Більшість пожеж мали повторний характер та вражали одну й ту саму ділянку декілька разів. Остаточно підрахувати збитки внаслідок пожеж можна буде лише після деокупації території, – кажуть у відомстві.

Загалом через війну в Україні постраждало 20% природно-заповідного фонду.

Кінбурнський півострів розміщений у межах Херсонської та Миколаївської областей, і нині перебуває в окупації ворога.

Нагадаємо, ДБР в Київраді проводить обшуки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next