САП відкрила провадження через розголошення даних у справі Князєва

САП відкрила провадження через розголошення даних у справі Князєва

САП ініціювала відкриття кримінального провадження за фактом розголошення даних, що становлять таємницю досудового розслідування у справі колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва та його спільника, викритих на одержанні хабаря.

Про це повідомляє САП.

18 травня відповідні відомості були зареєстровані у Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Правова кваліфікація – ч. 3 ст. 387 (розголошення даних досудового розслідування, які ганьблять людину, принижують її честь і гідність) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування доручене Управлінню внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України.

Наголошується, що оприлюднення охоронюваної законом інформації є протиправним і може завдати непоправної шкоди інтересам держави.

Особи, які незаконно розголосили охоронювані законом матеріали, які стосуються проведення конкурсу до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що були вилучені під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій в кабінеті колишнього голови Верховного Суду, мають понести передбачене українським законом покарання, — підкреслили у САП.

Зазначається, що отримані в межах розслідування інформація та матеріали щодо конкурсу на обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів будуть надані на запит Вищої ради правосуддя, який уже надійшов і перебуває на опрацюванні у САП.

Нагадаємо, ЗСУ на Бахмутському напрямку просунулися на 1700 метрів - Череватий

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Loading...
Load next