Топпосадовцю оголосили підозру через незаконні 56 мільйонів

Топпосадовцю оголосили підозру через незаконні 56 мільйонів

Очільнику державного органу зі спеціальним статусом 14 серпня оголосили про підозру у незаконному збагаченні на ₴56,2 мільйона та декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Про підозру чиновнику повідомили детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням прокурора САП .

Під час досудового розслідування було встановлено, що у 2020-2023 роках вказана особа, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набула 21 об’єкт нерухомого майна та автомобіль преміум-класу шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

Посадовець придбав сім квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м, будинок площею понад 220 кв. м, дві земельні ділянки під Києвом, два гаражні бокси, шість паркувальних місць, три нежитлові приміщення загальною площею понад 190 кв. м та автомобіль ВМW Х3.

Загальна вартість активів становила ₴61,7 мільйона. При цьому законні доходи чиновника та членів його родини не дозволяли здійснити таких покупок.

Водночас різниця між вартістю вказаного майна і наявними коштами посадовця та його дружини становила ₴56,2 мільйона. У подальшому з метою приховування факту незаконного збагачення посадовець не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування "Радіо Свобода.

Дії особи кваліфіковані за ст. 368-5 (набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких більше ніж на 6,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи) та ч. 2 ст. 366-2 (умисне внесення суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, $60 млн: СБУ знищила на Запоріжжі російську радіолокаційну станцію

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа
Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Loading...
Load next