Вода у Каховському водосховищі впала уже на 7 метрів

Вода у Каховському водосховищі впала уже на 7 метрів

Рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватись і вже майже на 3,5 метра нижчий від критичної точки, коли був можливий водозабір (12,70 м).

Про це повідомляє пресслужба Укргідроенерго.

Станом на 08:00 ранку 11 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 9,35. За добу рівень води знизився на понад метр, а від моменту підриву – більше ніж на 7 метрів, – ідеться в повідомленні.

Відплив уже також триває і в Херсоні.

За даними відомства, в той самий час 11 червня рівень води в Дніпрі на позначці “Херсон” становить 4,18 метра. За добу показник знизився на 0,54 м.

Середній показник відпливу становить 4-5 сантиметрів на годину. Це повʼязується зі зменшенням напору (тиску) водосховища. Одна, ситуація важко прогнозована і потребує подальшого контролю.
Фахівці працюють над найоптимальнішим варіантами балансування енергосистеми та над тим, щоб у людей була вода, – зазначила в Укргідроенерго.

На ділянках Дніпра, які живлять водою Північно-Кримський канал, з’явилися сліди обміління після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС.

Нагадаємо, Канада надасть $36 мільйонів на допомогу затопленим регіонам України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Повінь в Ялті: через потоп загинуло двоє людей, ще 24 — травмовані (відео) Повінь в Ялті: через потоп загинуло двоє людей, ще 24 — травмовані (відео)
На Кримському півострові в окупованій Росією Ялті через проливні дощі з берегів вийшла річка Водоспадна, утворивши потоп та заблокувавши усе місто.
На Оболоні злили нафту в озеро: у Києві прокуратура взяла під контроль розслідування На Оболоні злили нафту в озеро: у Києві прокуратура взяла під контроль розслідування
Небайдужі громадяни виявили злив нафтопродуктів в озеро.
Loading...
Load next