На Херсонщині підтопленими залишаються 3600 будинків: зі зниженням рівню води знаходять більше жертв

На Херсонщині підтопленими залишаються 3600 будинків: зі зниженням рівню води знаходять більше жертв

У Херсонській області за останню ніч рівень підтоплення знизився на 27 см, однак лишаються підтопленими 3,6 тис. будинків лише на правобережжі. Зросла кількість жертв.

Про це повідомляє голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Зберігається тенденція на спад рівня води. Станом на ранок 13 червня середній рівень підтоплення становить 2 м 70 см, що на 27 см менше ніж вчора ввечері, – заявив він.

Прокудін зауважив, що на правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків в 31 населеному пункті.

Протягом минулого дня вода відійшла від 200 осель. На жаль, маємо загиблих. Вчора у Херсоні виявили тіла двох потопельників: невідомої жінки та 50-річного чоловіка, – розповів начальник адміністрації.

Зараз відомо загалом про 10 загиблих на правобережжі через підрив Каховської ГЕС. Ще 20 отримали поранення. Безвісти зниклими вважаються 42 людини, повідомив глава ОВА.

У рятувальній операції беруть участь 1660 осіб. Із підтоплених міст, селищ та сіл вдалося врятувати 2757 людей, серед них 263 дитини та 77 – маломобільних.

На лівому березі в окупації підтоплено 17 населених пунктів. Окупанти не проводять евакуації. Звідти вдалося врятувати 133 людини.

Нагадаємо, Україна посилює виробництво ударних безпілотників – Ігнат

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Машини "плавають" по місту: у Дніпрі після сильної зливи "попливли" усі вулиці (відео) Машини "плавають" по місту: у Дніпрі після сильної зливи "попливли" усі вулиці (відео)
У місті внаслідок рясних опадів та сильної зливи, вулиці та проспекти перетворились на річки. Автівки по вікна плавають у воді, а людям рівень води сягає пояса.
Loading...
Load next