Влада Канади категорично проти надання Україні касетних боєприпасів

Влада Канади категорично проти надання Україні касетних боєприпасів

Влада Канади проти надання Україні касетних боєприпасів.

Про це йдеться в заяві уряду країни, опублікованій порталом CTV News.

Зазначається, що Канада суворо дотримується Конвенції щодо заборони касетних боєприпасів, яку підписали 123 країни, і «не має наміру підтримувати рішення США».

Ми не підтримуємо використання касетних боєприпасів та прагнемо покласти край впливу такого виду зброї на цивільне населення, особливо на дітей, – кажуть у уряді країни.

Ерл Теркотт, який очолював канадську делегацію на переговорах щодо ухвалення Конвенції та був колишнім головним радником ООН при уряді Лаосу, порівняв рішення, ухвалене США, з подіями війни у В’єтнамі.

Під час війни у В’єтнамі проводилися великі килимові бомбардування, і війна закінчилася для Америки наприкінці 70-х років, продовжується в Південно-Східній Азії і зараз. Люди продовжують гинути через застосування цього виду зброї, – резюмував Теркотт.

7 липня США оголосили про надання Україні чергового пакету військової допомоги обсягом у близько 800 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійшли касетні боєприпаси.

Нагадаємо, Президент України у Львові разом із захисниками «Азовсталі»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Loading...
Load next