Компанія Baykar почала будувати в Україні завод з виробництва безпілотників

Компанія Baykar почала будувати в Україні завод з виробництва безпілотників

Турецька компанія Baykar почала будувати в Україні завод з виробництва безпілотних летальних апаратів Bayraktar. 

Про це заявив в ефірі єдиного телемарафону міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.


Завод почав будуватися фактично, а не тільки у меморандумі. Це саме той великий завод Bayraktar, про який ще кілька років тому домовлялися, потім були зупинки, скандали. Сьогодні цей завод починає будуватися, ми перейшли до реальних кроків, – сказав Олександр Камишін.

У повідомленні нагадується, що 8 липня Камишін в межах візиту президента України в Туреччину підписав із Міністерством промисловості та технологій Турецької Республіки новий меморандум про розвиток потужностей і можливостей виробництва різних типів БПЛА.

Міністр заявив, що "мова йде про інші виробництва", про які поки що говорити не можна.

В Україні планують збирати не лише Bayraktar TB2, але й важкий безпілотник Akıncı, безпілотний винищувач Kızılelma, а також іншу техніку компанії. БПЛА Akıncı використовуватимуть українські двигуни МС-500 та АІ-450, залежно від вибору клієнта, а Kızılelma комплектуватимуть українськими двигунами АІ-25.

Нагадаємо, Військова підтримка України Францією буде посилена

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"МАУ" потрапила у скандал: літак авіакомпанії Коломойського забув у Борисполі 50 своїх пасажирів "МАУ" потрапила у скандал: літак авіакомпанії Коломойського забув у Борисполі 50 своїх пасажирів
Українська авіакомпанія МАУ, яка повинна була летіти до Стамбулу, "забула" 50 своїх пасажирів в аеропорту у Борисполі.
Двоє українських студентів з Сумщини загинули внаслідок ДТП у Туреччині Двоє українських студентів з Сумщини загинули внаслідок ДТП у Туреччині
Внаслідок ДТП на заході Туреччини, загинуло двоє молодих українських туристів, ще двоє їхніх супутників були госпіталізовані до лікарні з численними травмами.
Голі українки тепер у Туреччині: за оголену фотосесію дівчат затримала поліція (відео 18+) Голі українки тепер у Туреччині: за оголену фотосесію дівчат затримала поліція (відео 18+)
Декілька українок влаштували чергову оголену фотосесію, однак цього разу вже у Туреччині. Дівчата відверто позували на яхті без одягу, після чого їх помітили із сусіднього катера та зателефонували у поліцію.
Loading...
Load next